19:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Aapua FF

Notviken vinner hemma på Tunavallen mot OAFF med 3-2 (2-1)
Matchen inleds bra av OA men Notas börjar efter ca en kvart att bli det spelförande laget utan att några giftigare chanser skapas. I den 23:e minuten kommer Notas i en snabb spelvändning där snabbe Daniel Öhman kommer fri mot Felle som räddar skottet men returen slås in av Jonathan Pantzare till 1-0. Samme Jonathan är nära i den 34;e minuten då han avlossar vänstern från 10 meter men bollen går över, I den 40:e minuten fälls Joel i bra frisparksläge. Fram stegar Miikka och från 25 meter sätter han bollen i målisens högra kryss - ett fantastiskt vackert mål. Glädjen blir dock kort då vi åter överraskas i en kontring där Jonathan Pantzare blir ensam mot Felle och faller över en kastande Felle. Straff och Sven Eriksson Sundström rullar in straffen till 2-1. I slutminuten är Daniel Öhman igenom men vinkelskottet smiter utanför stolpen. Vi går till paus med 2-1 till Notas vilket är rättvist.

Andra halvlek inleds svagt av OA och Notas dominerar kraftigt under första kvarten. I den 53;e minuten kommer Notas fram på vänsterkanten där bollen går till Jacob Engström som ur misstänkt offsideläge får in bollen till Robert Lidhammar som tråcklar in bollen till 3-1. Efter målet försöker OAFF lyfta upp spelet men anfallsspelet är inte bra idag och mestadels är det en och två forwards som får stångas mot fyra Notasspelare. Notviken kontrollerar matchen och segern känns säker när OAFF sprattlar till i den 91:a minuten då Miikka slår en fin frispark som Danne Mäki får någon kroppsdel på och 3-2 är ett faktum. OA satsar allt framåt sista tre minuterna men får inte till någon chans utan istället är Notas nära att öka ledningen där Felle tvingas till en fin fotparad på ett friläge. Efter 94 minuter ljuder slutsignalen och Notas vinner med 3-2.

Sett över hela matchen är Notvikens seger rättvis - man har ett spelmässigt övertag och skapar också fler målchanser,
I ett OAFF som gör en av årets svagare insatser går plussen i backlinjen till Liam Alldén samt till Danne Mäki för sin fina andra halvlek som mittback. På mitten visade Miikka Koivuniemi sin härliga högerfot där frisparksmålet var ett riktigt klassmål. Offensivt går plusset till Joel Hiltunen. I Notas var Jacob Engström duktig vänsterback. På mitten plussar vi för Sven Eriksson Sundström och offensivt går plussen till Daniel Öhman samt matchens bäste spelare Jonathan Pantzare.